Magánélete

Sasha Embeth Pieterse 1996. február 17-én született Johannesburgban, Dél-Afrikában. 2001-ben az Egyesült Államokba költözött a családjával. Las Vegasban nőtt fel, majd Los Angelesbe mentek tovább. Szülei profi táncosok, akik folyamatosan utaznak és fellépnek a világ különböző pontjain. Éppen ezért magántanuló volt, és már 14 évesen lediplomázott.

2015. december 22-én (magyar idő szerint 23-án) Sashát eljegyezte a párja Hudson Sheaffer, akivel amúgy 2012 óta ismerik egymást, viszont csak 2014-ben jöttek össze. A szerelmespár, a kezdetektől fogva rengeteg támadást kap a korkülönbség miatt. Ugyanis a lány hat évvel fiatalabb. A párocska viszont nem veszi fel ezeket az irigy és negatív hozzászólásokat. Imádják egymást és rengeteg helyre elutaztak már közösen és biztosan ezután is elfognak.

2016. október 3-án Sasha úgy döntött, kipróbálja magát bloggerként is. Így útnak is indította a Sasha in GOOD TASTE című blogját, ami különböző dekorációkkal és receptekkel fog foglalkozni.

 

Modellkedés

Fiatalabb korában a Supercuts nemzetközi hirdetésében szerepelt. Fellépett a Macy Passport Fashion Show-n Kaliforniában. A Pretty Little Liarses karrierje óta pedig több magazinban is szerepelt. 2014-ben a Maniac magazin május/június számának, decemberben pedig a Bello magazin Young Hollywood címlaplánya lett. 2015-ben, a TeenProm magazin tette címlapra. 2016-ban pedig a Seventeen Latin America augusztusi számán volt látható.

 

Színészet

Színésznői karrierje 2002-ben kezdődött, amikor 6 évesen megkapta a Family Affair című vígjátéksorozatban Buffy Davis szerepét. 2004-ben, pedig a Csillagkapu című sorozatban szerepelt, ahol Gracet, egy idegen kislányt alakított.

2005-ben megkapta Marissa, szerepét a Cápasrác és Lávalány kalandjai című filmben, ahol egyébként az álomvilágban lévő jéghercegnőt is ő alakította. Ezt követően számos kisebb szerepet is kapott, majd láthattuk őt a Dr. Houseban is, ahol egy fiatal lányt alakított, majd feltűnt a Miami helyszínelőkben is. A 2007-es Lélegzet thrillerben az egyik főszereplő, Sorrow (Sarah Michelle Gellar) fiatalkori énjét játszotta. Még abban az évben mutatták be a Kabalapasi romantikus vígjátékot, amiben egy gót lány bőrébe bújt. A Claire című drámafilmben, a főhős Claire egyik lányát játszotta. 2009-ben szerepelt a Hősök nagysikerű sorozatában is. A negyedik évadban debütált Amanda Strazzulla szerepében.

2011-ben szintén kisebb szerepet kapott az X-Men: Az elsők sci-fiben egy tini lányt alakított. A Bájos törtető című Disney mozifilmben Amy Loubalut alakította. 2013-ban a G.B.F. romantikus vígjátékban Fawcett Brooks bőrébe bújt. 2014-ben az Beépített hiba krimiben Japonica Fenway volt

2016-ban a Burning Bodhi dráma-vígjátékban Aria szerepében látható, és együtt játszott Kaley Coucoval. Majd pedig Sing It! című sorozat 1. évad 6. részében alakította Destiny karakterét Debby Ryan oldalán. Jelenleg pedig a Coin Heist című filmje utómunkálatai folynak, ahol Dakota lesz a karaktere neve.

Pretty Little Liars / Hazug csajok társasága

2010. június 8-án kezdődött az ABC Family (most már Freeform) csatornán a Pretty Little Liars  című sorozat, amiben Alison DiLaurentist alakítja, a suli gonosz, ám népszerű “méhkirálynőjét”. A széria tette őt világhírűvé. Habár rögtön az első epizódban meghal, a sorozatban szinte minden miatta történik. A DAngerous GAme epizódban már elkezdik sejteni a barátai is, hogy Ali mégsem halt meg, de teljes bizonyosságot csak a Now You See Me, Now You Don’t epizódban szereznek. Azóta rengeteg dolog történt a karakterével, de a boldogság úgy látszik távol áll tőle. Amint végre boldog lehetne, kiderül, hogy az eljegyzése is kamu volt, majd pedig önként vonult el az elmegyógyintézetbe. A sorozat 7 évados és egészen 2017-ig tart majd. Haznkban Hazug Csajok Társasága címen kezdte el adni az RTL II 2014-ben.

 

Jelölések és díjak

Megnyerte

2003 – Young Artist Awards – Legjobb szereplés comedy vagy dráma sorozatban – Tíz éves vagy annál fiatalabb színésznő (Family Affair sorozatban nyújtott alakítása miatt)
2014 – Teen Choice Awards – Legnagyobb áttörést elérő színésznő
2015 – Independent Spirit Awards – Robert Altman díj (megosztottan kapta a rendezővel és a többi szereplővel) – (Inherent Vice című film miatt)
2016 – Teen Choice Awards – Aki elvitte a jelenetet / Jelenettolvaj (Scene Stealer) – (Pretty Little Liars)

Jelölték

2003 – Young Artist Awards – Legjobb eggyütes egy sorozatban (Comedy vagy Drama)
(osztozott velük: Caitlin Wachs és Jimmy “Jax” Pinchak) –  (Family Affair)
2011 – ShoWest Awards – Az év legnagyobb áttörését alakító színésznő (Pretty Little Liars)
2015 – MTV Fandom Awards – Az év párja egy sorozatban (osztozott vele: Shay Mitchell) – (Pretty Little Liars)
2015 – Teen Choice Awards – Aki elvitte a jelenetet / Jelenettolvaj (Scene Stealer) – (Pretty Little Liars)

 

Érdekességek

– Jó barátságot ápol, a Twilightból megismert Bo-Boo Stewarttal, valamint szintén jó barátságot ápol a Twilight Jacobjával, Taylor Lautnerrel.
– Egyke.
– A színészet mellett énekel is és dalokat ír.
– Kedvenc hobbijai a lovaglás, a tánc, a zongorázás és a golf.
– Érdekli a fotózás, a tengerbiológia, a külső- és belsőépítészet.
– Több mint három éve hobbiból ékrszereket is készít.
– Kis kora óta szeret utazgatni.
– Van egy pekingi kutyája, aki a Precious névre hallgat.
– Van egy perzsa cicája, Pasha.
– Van egy nagy becsben tartott hala, Crystal.
– A mai napig jóban van Taylor Dooley-val,  akivel a Cápasrác és Lávalány kalandjaiban játszottak együtt.
– Kedvenc színésznõje: Charlize Theron.
– Kedvenc színésze: Matthew McConaughey.